Sevilen sanatçımız Sezen Aksu konusuna devam ediyorum:
S. Aksu inançlı biridir, şöyle der: "Ben oldum olası Allah'a hep inandım. Yani hiçbir şey, o üniversite çağlarında okuduğumuz kitaplar, evrim teorileri, ideolojik kitaplar, maddeyi açıklayan bilgiler, çok ikna edici insanlar, bilimsel gibi görünen yazılar, onların hiçbiri inancımı yok edemedi."
"Dua" şarkısında şu sözler yer alır: "Bugün dua ettim/ Hepimiz için/ Yüce Tanrı insanı/ Affetsin"
Metafizik konulara merakı var: "Gördüğünüz hiçbir şey yeteri kadar gerçek değil. Bu an, bu an değil. Bu örtü bu örtü değil. Bu eller benim değil. Bu bedeni giderek bu kadar sahiplenmemek yolunda ciddi ciddi düşünüyorum. Yani insan etine, kemiğine, tırnağına o kadar zaaf duyuyor ki. Sonra bakıyorum bu değil, şu kol, şu bilek, şu saç hayır bunlar değil. Ama ne olduğunu da bulmak için insanın kendi içinde çok ciddi bir yolculuk gerekiyor. Deliler gibi bunlarla ilgili kitaplar okuyorum."
Manevi desteğe sahip olduğu söylenebilir. Gönül gözü baştan beri açık olmalı ki daha 22 yaşında iken şunu yaşar: Avrupa dönüşü uçak bileti almıştır. Rüyasında iki uçağın çarpıştığını görünce etkilenir ve biletini değiştirip başka uçakla gelir. Gerçekten ilk uçak Zagrep üstünde çarpışarak düşer.
S. Aksu şöhrete yenilenler için üzülür: "Birikimine rağmen kendini (şöhrete) kaptıranları da gördüm. Gözümün önünde delirdiklerine şahit oldum. Engel olamadım, bağıra bağıra delirdiler. Bundan da ödüm patladı hayatım boyunca. Allah kimseyi düşürmesin!"
O nefsiyle mücadele etmesini bilen biri, diyor ki:
"Evet, ruhumu eğitiyorum. Özellikle insan ilişkilerindeki o çok belirleyici hırsları yatıştırmak, terbiye etmek yolunda oluyor bu. Herkes benim rakibim aslında. Ama zaman içinde bunları yatıştıramazsam ve başka bir pencereden bakmazsam olmayacak. Mesela diyorlar ki, "Nasıl veriyorsun şarkılarını?" Benim böyle bir noktaya gelmem hiç kolay olmadı, ama şimdi seve seve veriyorum şarkılarımı."
Nefsiyle savaşması onu cömertliğe yöneltmiş. Sanat dünyasında kıskançlık çoktur. Sözlerimi aldılar, bestemi çaldılar ithamları mahkemelere kadar düşer. S. Aksu bu konuda cömerttir. Pek çok kişiye beste vermiştir. Tarkan'ı meşhur eden "Oynama şıkıdım"ın söz ve bestesi onundur.
Sezen Aksu herkesin gözü önünde olan biridir. Onu aşırı yüceltme niyetim yok. Hepimiz gibi onun da hataları ve sevapları var. Bu gürültülü piyasada onun fazla dikkati çekmeyen bazı yönlerini göstermek istedim.
Hakkındaki bir yazı şöyle bitiyormuş: "İnşallah erecek yakında." Doğru mu bu? sorusuna cevabı şöyle: "Sertap'lar da aynı şeyi söylüyorlar, vallahi bilmiyorum ama tabii kolay bir şey değil."
Onun bir şarkısıyla bitirelim:
"Be hey kardeş Hakk'ı bulam mı dersin/ Hakk'a yarar amel işlemeyince/ Bu sırrın ötesin duyam mı dersin/ Mürşid-i kamille başlamayınca.
"Hu hu hu hu, hu hu hu hu/ hak la ilahe illallah, illallah/ la ilahe illallah, illallah/ hak la ilahe illallah, illallah/ la ilahe illallah, illallah"