Bu hafta lezzet durağımız, ünlü Türk filmlerinin çekildiği, bütün ünlülerin konakladığı, hafızalarımızda özel yeri olan bir klasiğin adı Ömer Tatil Köyü... Kuşadası'nın yeşili en bol,denize sıfır 80-100 yıllık ağaçların içinde nostaljik bir otel. Türkiye'nin en iyi ilk 100 otelinden birisi. Otelin işletmeciliğini Kaan Yurdakan devir aldıktan sonra çok ciddi yatırımlar yapmış. 100 odalı oteli 226 oda, 650 yataklı devasa bir otele dönüştürmüş. Düğün, davet, özel gün ve gecelerin organizasyonların Kuşadası'ndaki en gözde adresi. Kuşadası'nda Ömer Tatil Köyü'nde evlenmek nişan ve özel organizasyon yapmak prestij ifadesi. Bunun için Şubat- Mart ayından otelin bütün hafta sonu rezervasyonları doluyor. Organizasyon konusunda profesyonel hizmet, yılların vermiş olduğu tecrübe, en iyi ekiple çalışma, kaliteli malzeme ve ürün kullanımı başarıyı getiriyor.
MUTFAKTA USTA BİR İSİM
Otelde hem açık büfe hem de alakart restoranda harika lezzetler sunulmaktadır. Açık büfesinde yılların vermiş olduğu tecrübe ve birikimle, markasına tarihi kültürüne yakışır Ege'nin Girit ve Anadolu mutfağının en özel lezzetleri sunulmaktadır. Yörenin en taze özel et, sebze ve ot çeşitlerinden yapılan soğuk mezeler ara sıcaklar ve ana yemekler usta ellerden çıktığı belli olmaktadır. Bütün bu lezzetlerin mutfağın başında işini sevgi ve tutku ile yapan tecrübeli bir isim Şef Aydın Sürer bulunuyor. 1986 yılında başladığı mesleğinde 33 yıldır aynı heyecan ve şevkle çalışıyor bu mesleğe yeni şefler yetiştiriyor. Şef Aydın Sürer Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kuşadası Aşçılar Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Birçok sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak yer alıyor. Şefin usta ellerinden yaptığı alakart restorandaki lezzetlerden tadabildiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dana bonfile taze kabak soğan yaprağı ve bal kabağı ve kuzu kemik suyu ile yapılan bonfile kulesini mutlaka tatmalısınız. Ege'nin olmazsa olmazı şevketi bostanı kuzu eti ile servis ediliyor. Bunu her yerde tadabilirsiniz ama bu usta ellerde ayrı bir lezzet olmuş. Acı sevenler için Mexican steak, dana kontrfile ve taze sebzelerle servis ediliyor. Muhteşem bir lezzet...
EGE VE GİRİT LEZZETLERİ
Bir tarafta aşık olduğu şehir Kuşadası; diğer tarafta doğduğu, yoğrulduğu topraklar Ayvalık... Ortak noktaları Ege... İşte Kaan beyin hikâyesi de Ege'nin o keyfine doyumsuz lezzetlerinin peşinden koşarak başlıyor. Bazıları hep yeniliğin farklılığın hayallerinin peşinden gider. Kaan Yurdakan da hayallerinin peşinden gitmiş. Bir hayalden yola çıkan Ayvalıklı Kaan Yurdakan adanın en prestijli marka mekanı "Kuşadası Ayvalık Balıkçısı'nın da işletmeciliğini yapmaktadır. Bir hayalden yola çıkan bu lezzet durağının sahibi Ayvalıklı Kaan Yurdakan. Eşsiz bir tat sunan Ege'nin benzersiz lezzetlerini Kuşadası'na getirmiş. İki yıl önce Kuşadası Setur Marina içerisinde 240 kişi kapasiteli Kuşadası Ayvalık Balıkçısı'nı açmış. Bu mekana konuk olduğunuzda, marina içerisinde denizden esen tatlı rüzgar eşliğinde doyumsuz lezzetleri tadarken, iç dekorasyonda turkuaz-beyaz renklerin hakimiyetine dalıyor, Ege'nin havasını soluyorsunuz yüreğinizde...