Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, seçim öncesi çevresinde toplanan kalabalıklara ilginç bir vaadde bulunuyordu:
"Size bir gıda bankası kuracağım."
O günlerin telaşı içinde Karabağ'a sormuştum:
"Nasıl bir banka bu..."
Cevabı şöyle oldu:
"Bu banka, başka banka... Başta Bayraklı Belediyesi olmak üzere, bağışta bulunan kurum ve vatandaşlarla hayat bulacak. Gıda Bankası; belediye, kaymakamlık, milli eğitim ve muhtarlık gibi kurumların belirlediği ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Banka; ihtiyaç sahibi vatandaşlara kuru bakliyat, yağ, şeker ve un gibi temel gıda maddelerinin dışında, odun ve kömür de dağıtacak."
***
Hasan Karabağ; Bayraklı'nın bu tür organizasyonlara büyük ihtiyaç duyduğunu belirtiyor ve ekliyor:
"Gıda bankacılığı sisteminde, ekonomik açıdan durumu iyi olmayan vatandaşlar ile ellerinde çeşitli nedenlerle piyasaya sürülemeyen veya ihtiyaç fazlası gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddeleri bulunan üretici, lokanta, market, otel vb. gerçek ve tüzel kişiler arasında köprü oluşturuyoruz."
* * *
5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 15-a maddesine göre kurulan Gıda Bankası, Bayraklı Zabıta Müdürlüğü bünyesinde faaliyet göstermeye başladı. İlgili Belediye Başkan Yardımcısı, Zabıta Müdürlüğü ve gıda teknikerinin bulunduğu komisyon başkanlığında toplanan Gıda Bankası yönetimi, pilot bölge olarak Refik Şevket İnce Mahallesi'ni seçti. Faaliyete geçen bankada toplanan gıda maddeleri, titizlikle belirlenen isimlere ulaşmaya başladı.
gurbetten
Berlin'de bir Afyonlu
Kamil Çelik, Berlin'de sosyal çalışmalarıyla tanınan bir kişilik.
Kendisi Berlin'in en büyük derneklerinden bir olan Türk-Alman Merkezi'nde lojistikten sorumlu yöneticidir.
Berlin'deki POTACI Hüdai Ülker'in verdiği bilgiye göre; Kamil Çelik, 1956 yılında Afyon'un Çay ilçesinde doğdu. İlkokulu Çay'da bitirdikten sonra, Aydın Ortaklar Öğretmen Okulu'na kaydoldu. Ancak, 3 yıl sonra okulu bırakmak zorunda kaldı. Askerden sonra evlenip Almanya'ya yerleşen Kamil Bey, burada fırıncılık ve pastacılık yaptı.
Kamil Çelik, Çay'ın Çayıryazı köyünde yaşayan annesi Fatma Hanıma, Çay'da marangozluk yapan kardeşi Adnan Çelik'e ve İzmir Şirinyer'de Ege Elektrik dükkanını işleten kardeşi Süleyman Çelik'e, onun eşine ve çocuklarına selam gönderdi.
küpe
Uyumak da nedir demeyin; çünkü iyi bir uyku için bütün gün uyanık olmak gerekir.
Neitzsche
günün fıkrası
Papaz ve yular
Sicilya'da bir vapur güvertesinde, yanındaki azgın eşeği boynundaki yulardan tutarak zaptetmeye çalışan bir papazı gören genç subay sordu:
"Hayvan neden bu kadar ürküyor?"
Papaz gülümseyerek şu cevabı verdi:
"Eğer sizin de boynunuzda bir ip ve yanınızda bir papaz bulunsaydı, ürkmez miydiniz?"