Bu hafta lezzet durağımız bu sektöre birçok marka kazandıran, ömrünü bu mesleğe adayan, yaratıcılığı ve yeteneğinin peşinden giderek hayatı boyunca işini sevgi ile yapan, yaptığı her işi de zirveye taşıyacak kadar yetenekli bir isim Kerem Aksaç'ın mekanı "Ayvalık Balıkçısı Kerem".
Ayvalık merkezli bir marka olan "Ayvalık Balıkçısı Kerem" Ayvalık merkezde Belediye yanındaki tarihi binasında yıllardır tatilcilerin ve Ayvalık'ın balık konusunda en önemli lezzet adresi. Türkiye'nin, Ege Denizi kıyılarında yer alan turistik kenti, Kuzey Ege'nin incisidir Ayvalık. İrili ufaklı 22 adası, Cunda'sı, Türkiye'nin en uzun kumsal plajı, mimari ve tarihi dokusuyla turizm cennetidir.
Dünyaca ünlü zeytin ve zeytinyağı ile barışın ve hoşgörünün şehridir.
ALSANCAK KORDON'DA
"Ayvalık Balıkçısı Kerem "İzmir'de Alsancak Kordon'da da kısa sürede lezzet tutkularının vazgeçilmez adresi oldu. Ayvalık'a özgü mezeleri, ot çeşitleri balığı ile Alsancak Kordon'da iş, siyaset ve cemiyet hayatının tercih ettiği özel bir mekan. Kerem Aksaç, oğlu Zafer Aksaç'la birlikte başarılı bir işletmecilik örneği sergiliyor. Ayvalık'ı İzmir'e taşıyan Ayvalık Balıkçısı Kerem, Girit ve Midilli mutfağından izler taşıyan Ege'nin yemek kültürünü Ayvalık mutfağının baştacı zeytinyağı ile zenginleştirerek İzmirlilere sunuyor. Hiçbir yerde olmayan özgün mezeler ve ara sıcakları internete dahi koymuyorlar.
Ayvalık Balıkçısı'nda bulunan meze çeşitleri Türkiye'nin hiçbir yerinde bulunmuyor. Kerem Aksaç "Ayvalığın ve Ayvalık markasının her yerde tanıtılmasını Ayvalık'ın hak ettiği değeri almasını arzu ediyorum. Ayrıca Ayvalık Balıçısı Kerem'i bir dünya markası yapmak istiyorum" dedi. Kerem Aksaç, yakın zamana kadar Ayvalık'ta bulunan mekanların farklı isimlerle yoluna devam ettiğini belirterek,"Hepsinin ayrı bir yaşanmışlığı ve ruhu var" diyor.
FARKLI DENİZ ÜRÜNLERİ
Ayvalık tam bir Ege kasabası.
Sadece denizi ve kumsalıyla değil, yemekleriyle de meşhur. Ayvalık deyince akla zeytinyağı, papalina balığı, tost, lokma ve sakız geliyor hemen. Ayvalık zeytinyağı, tescilli bir ürün. Kasabadaki lokantalarda zeytinyağı masalara geliyor. Zaten kurabiye dahil her şeyde zeytinyağı kullanılıyor.
Meze yelpazesi çok geniş ben ancak bir kısmını tadabildim.
Özellikle ahtapotun tüm çeşitleri tavsiye edilir. Hardallı levrek marin, isli ahtapot, isli lakerda, fesleğenli köz patlıcan, Ayvalık balıkçı mezesi (Atatürk Mezesi), balzamikli karides ve sakal kalamar mutlaka denenmesi gerekenler arasında. Ara sıcaklardan ise ahtapot tandır, sütlü levrek marin, Ayvalık lokumu, kremalı karidesli akkız ve yoğurtlu dil balığı tavsiyem.
SON SÖZ; Kerem Aksaç bu sektörün her kademesinde çalışmış işini tutku ile sevgi ile yapan Ayvalık markasının gelişmesine büyük katkı sunan bir isim. Kerem Aksaç ve oğlu Zafer Aksaç'a çıktıkları bu lezzet yolculuğunda başarılar diliyorum.