Gediz Üniversitesi, tıpta çığır açacak büyük bir başarıya ev sahipliği yapıyor.
ABD ve Avustralya'da nanoteknoloji üzerine gerçekleştirdiği çalışmaların ardından Gediz Üniversitesi'ne transfer olan Dr. Hadi Zareie, kan testlerinde hem zaman hem para tasarrufu sağlayacak, başarı şansını da artıracak projeye imza attı.
Şu an hastanelerde ve sağlık merkezlerinde hastalıkların teşhisi için ayrı ayrı kan testleri uygulanıyor. Her birinde farklı test kitleri kullanılıyor. Dr. Zareie, nanoteknolojiyle 5-6 hastalığın aynı anda, tek kitle test edilmesinin önünü açacak. Böylece sağlık kuruluşlarının laboratuvar masrafları azalacak, zaman kazanılacak. Ayrıca biyokimya çalışanlarının da işleri önemli ölçüde kolaylaşacak.
Gediz Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Zareie, uzun süredir üzerinde durduğu projenin, tıpta ve biyoteknolojide devrim niteliğinde olduğunu söylüyor.
Dr. Zareie, "15 yıldır nanoteknoloji üzerine araştırmalar yapıyorum" diyor, bu teknolojinin yaşamımızı daha konforlu hale getireceğini vurguluyor.
ege'den
Torbalı'dan gelen sese dikkat
Geçtiğimiz günlerde Torbalı'dan 41 yıllık CHP'li İsa Seçen'in görüşleri, parti içinde çeşitli yorumları da beraberinde getirdi.
Köklü bir CHP'li olan İsa Seçen, aynı zamanda bir delege.
İşte İsa Seçen'in görüşlerinden satırbaşları.
* * *
* CHP'nin İzmir'deki duayenleri, başta Ekrem Bulgun, Kemal Karataş, Rıfat Nalbantoğlu, hatta Atilla Sertel'den bahsetmek istemiştim.
Ekrem Bulgun, ömrünü CHP'ye adamış ve her partilinin ağabeyi olmuştur.
Neymiş, yaşlıymış.
Peki, AK Parti'nin Milli Savunma Bakanı genç mi?
* Kemal Karataş'a gelince, CHP'nin yasaklı olduğu dönemde il başkanı odur, partinin elektrik, su ve telefon paralarını Kemal Karataş ödemiştir. Rıfat Nalbantoğlu da il başkanlığı yapmış bir değer. Hele hele İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı yapan birisi asla gözardı edilmemeliydi. Kişiliklerine asla değinmem ama, Mustafa Balbay, Atilla Sertel'den çok mu üstündü?
* İl Başkanı, "Halkımız değişim istiyor" diyor. İnsanı güldürümesinler. Bu adayları halkımız mı seçti? Bu işlerin nasıl olduğunu dağdaki çoban bile biliyor.
* Canan Arıtman, Selçuk Ayhan, Bülent Baratalı her zaman oturmadılar. Meclis'i salladılar. Bunlar gözardı edilir mi? CHP'de ikilik yaratılmak isteniyor. Ben böyle konumlardan dolayı neredeyse CHP'den nefret eder hale geliyorum, demek istedim.
* Ama, her şeye rağmen ben onlardan da fazla CHP'liyim. Rahmetli Atatürk'ten bugüne dek, yaşam felsefemde ben imanımı yüce Allah'tan, ilhamı da Atatürk'ten alıyorum.
hayattan
Tüyap'ta ilginç benzerlik
İzmir Tüyap Kitap Fuarı bu sene 16. kez kapılarını İzmirli kitapseverlere açtı. 16-24 Nisan tarihlerinde açık kalan ve oldukça ilgi görerek katılım rekorunun kırıldığı fuar haberleri uzun süre gündemde kalacağa benzer.
Senelerdir büyük bir özveri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de katkıları ile düzenlenen bu Kitap Fuarı, Türkiye çapında tanınmış yüzlerce kültür, sanat ve edebiyat insanını İzmirli okurlarla buluşturarak önemli bir görevi üstlenir. Tüyap Kitap fuarlarının koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu'nun bu organizasyona senelerdir olan katkısı ve başarısı yadsınamaz.
İzmir Tüyap Kitap Fuarı'na yeni katılan sanatçılar, Deniz Kavukçu ile bizim "Kültür Hamalı" Tufan Atakişi arasındaki ilginç benzerlikten ötürü onları ağabey-kardeş zanneder ve birini, diğerine sorarlar.
15 senedir hiç aksatmadan Tüyap İzmir Kitap Fuarı'na katılan Tufan Atakişi de her sene olduğu gibi aralarında akrabalık bağı olmadığını fuar boyunca anlatır durur.
küpe
Güzellik için, saadet gibi müstahzar yoktur.
L.Blensington
fıkra
Radyo
Bir diktatörlükte, özel bir devlet görevlisi köylere giderek herkesin bir radyo edinmesini istiyordu.
Köylülerden biri sordu:
"Bu radyoların ne yararı olacak efendim?"
Köylüler bir süre aralarında fısıldaştı ve sonra aralarından biri yine sordu:
"Peki bizim burada konuştuklarımız da başkentte duyulacak mı?"