ERKİN USMAN
Delik kalpler için özel şemsiye çıktı
Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23 Haziran 2016, 23:34
Doğuştan kalp deliği olan hastalar, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin deneyimli kardiyoloji ekibinin ellerinde şifa buldu.
"Şemsiye" yöntemi ile kalp deliklerini kapatarak Ege Bölgesi'nin lideri olan İKÇÜ'de 2005 yılından bu yana 400'e yakın hastanın kalbindeki delik, şemsiye yöntemiyle tedavi edildi. Göğüs yarılmadan yapılan operasyonlarda büyük bir klinik tecrübeye sahip olan ekibin şimdiye kadar hiçbir hastasında, işleme bağlı komplikasyon gelişmedi.
Hayati organ kalpte dört değişik delik tipi olduğunu söyleyen Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr.
Cem Nazlı, 18 yaş üstü hastaları ameliyatsız tedavi ettiklerini söyledi. Hastaların kendilerine genelde çarpıntı, ritim bozukluğu, nefes darlığı, çabuk yorulma gibi şikayetlerle geldiklerini ifade eden Nazlı, kalp deliğinin tipine büyüklüğüne göre tedavi şekline karar verdiklerini söyledi.
45-50 yaş sonrası fark edilen kalp deliği ise nadiren de olsa hastada felce neden olabiliyor..
Kalp deliklerinin erken teşhisinde aile hekimine düzenli olarak gitmenin büyük önem taşıdığını dile getiren Nazlı, kalpteki üfürümün stetoskop aracılığıyla kolayca tespit edilebileceğini ve rahatsızlığın felç gibi ciddi sorunlara yol açmadan giderilebileceğini söyledi. Nazlı, bu nedenle yılda en az bir kez, kalbin stetoskop ile dinlenmesinin gerekliliği üzerinde durdu.
Şemsiye yöntemiyle 82 yaşındaki hastanın bile kalp deliğini kapattıklarını söyleyen Nazlı;
"2005 yılından bu yana 400'e yakın hastayı bu yöntemle tedavi ettik. 100 hastayı ise kalp delikleri bu yöntemle tedaviye uygun olmadığı için cerrahiye sevk ettik. Nöroloji servislerine felçle başvurup bizim kalp deliği tespit ederek şemsiye yöntemiyle kapattığımız hasta sayısı ise 44. Şemsiye yöntemiyle en fazla 40 milimetrelik delikler kapatılabiliyor, bu kapsama girmeyen hastaları cerrahiye gönderiyoruz.
Kalp deliğinin kendiliğinden kapanmasını 18 yaşına kadar bekliyoruz, hastada sıkıntı yaratmayan küçük delikleri ise kapatmıyoruz.
Şimdiye kadar, yapılan işlemden kaynaklı bir komplikasyonla karşılaşmadık. Özellikle çocukları kalbi delik olarak dünyaya gelen anne-babaların artık dünyalarını karartmalarına gerek yok çünkü bu sorunu çok basit bir şekilde çözebiliyoruz" dedi.
KSK 1912'de Başkan Göçer
Karşıyaka 1912 Derneği yeşil-kırmızılı camianın önde gelen sosyal kuruluşlarından biri. Son derece yararlı çalışmalar yapıyorlar. Sait Gürsoy başkanlığında Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nde altyapı için gerçekleştirdikleri bina ve sahalar gerçekten görülmeye değerdi.
KSK
1912'de hizmet için bayrak yarışı sürüyor. Sait Gürsoy uzun yıllar değerli katkılarda bulunduktan sonra bayrağı devretti, KSK Yelken Tesisleri'nde yapılan olağanüstü genel kurulda başkanlığa camianın sevilen isimlerinden Ekber Göçer getirildi. Yönetim Kurulu da şu isimlerden oluştu:
Cem Karagözlü, Ergun Okçay, Kerem Özsoy, Koray Şentay, Mustafa Karluk, Serkan İncekaş, Süleyman Özsağman, Togan Toprak, Vehbi Moğol, Yücel Çağatay.
Yedek üyeler ise şöyle:
Asaf Yalman, Barbaros Karabulut, Can Uçkun, Cem Zeren , Cihangir Özşener, Emre Aksoy, Erden Arpat, Haldun Metinler, İrfan Ilgazlı , Özer Uğur, Yalım Temizocak. Her zaman KSK'ye katkılarıyla övdüğümüz KSK 1912'de Göçer ve arkadaşlarına başarılar.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen
tıklayın.